Kultúra

2016.11.21. 12:35

Felemelő torontói szereplésen van túl a Szent György kórház kórusa

Székesfehérvár – Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából vett részt kanadai vendégszereplésen a kórház énekkara.

Bokros Judit

Hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház énekkarának kanadai szerepléséről. A kórus a Kanadai Magyar Kulturális Egyesület meghívására utazott Torontóba, a fehérvári önkormányzat és az 1956-os emlékbizottság támogatásával. A meghívottak az október 13-tól 25-ig tartó fellépéssorozaton az ’56-os események 60. évfordulója alkalmából rendezett hivatalos megemlékezéseken, valamint a magyar közösségek ünnepségein léptek föl.

Fotó: ÖKK

A részletekről a kórus vezetője, Tóka Szabolcs orgonaművész-karnagy elmondta: a muzsikusok ellátogattak számos magyar házba is, ahol az ’56-ban és az azt követő évtizedekben Kanadába emigrált, és a tengerentúlon új életet kezdő magyar közösségeknek énekeltek, zenéltek. A műsorban egyebek mellett elhangzott a magyar és a kanadai himnusz. Az orgonaművész a Torontói Belvárosi Baptista Templomban október 19-én önálló koncertet is adott.

Tóka Szabolcs és Juhász Árpádné kórustitkár hangsúlyozta: az ünnepségsorozat mind a fehérvári fellépőknek, mind a helyi magyar közösségeknek felemelő élményt nyújtott, s a kapcsolatok a jövőben is megmaradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!