Kultúra

2016.10.27. 12:12

Figaro és a Három nővér - Két klasszikust próbálnak a Vörösmarty Színházban

Székesfehérvár – Két klasszikus darabot is próbálnak a Vörösmarty Színházban, Az egyik a Figaro házassága, a másik a Három nővér.

Szabó Zoltán

Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais vígjátékát Hamvai Kornél fordítása alapján Hargitai Iván állítja színpadra. A bemutató november 5-én lesz. A Figaro házassága, avagy Egy bolond nap összetett: egyrészt remek kor- és jellemrajz, de bravúros cselvígjáték is. Kiáltvány a francia forradalom előtt, miközben a szerelem forradalmát hirdeti. A főbb szerepeket Hirtling István (Almaviva gróf, Andalúzia alkormányzója), Varga Gabriella (Rosina, grófné), Lábodi Ádám (Figaro, belső inas és mindenes), Pálya Pompónia (Susana, komorna, Figaro jegyese), Váradi Eszter Sára (Marcelina, házvezetőnő) alakítják az előadásban.

Varga Gabriella és Lábodi Ádám, a Figaro házassága  szereplői
Fotó: Vörösmarty Színház

Bízvást mondhatjuk, Anton Pavlovics Csehov: Három nővér című klasszikusát egészen különleges feldolgozásban láthatják a nézők a Kozák András Stúdióban. A rendező Szikora János, a premier november 26-án lesz. Ebben az előadásban a három nővér tulajdonképpen hat alakban jelenik meg. Hat arc, hat portré ugyanarról a három lányról: a nagyon fiatalról és arról az alakról, amivé az idő e szárnyaló lelkű, érzékeny lényeket torzította.

A főbb szereplők: Szurcsik Ádám e.h. és Börcsök Olivér (Prozorov, Andrej Szergejevics), Petrik Andrea és Hermányi Mariann e.h. (Natalja Ivanovna), Kiss Diána Magdolna és Cseke Lilla Csenge e.h. ( Olga), Tóth Ildikó és Szász Júlia e.h. (Mása), Törőcsik Franciska és Kovács Panka e.h. (Irina), Egyed Attila (Kuligin, Fjodor Iljics, gimnáziumi tanár), Sághy Tamás  (Versinyin, alezredes).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!