Finn vonósnégyes koncertje Székesfehérváron

2017. június 18., 21:55 szerző: FMH-információ fotós: Koppán Viktor Dávid
komment
SZÉKESFEHÉRVÁR A finn Meri-Lappi vonósnégyes a fehérvári evangélikus templom istentiszteletén szerepelt, majd délután a Városházán tett látogatást.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Több mint harminc éves múltra tekint vissza a finn Meri-Lappi vonósnégyes, más néven a Sea Lapland String Quartet története. Az együttest 1983-ban alapították azzal a céllal, hogy hangsúlyozzák a vonós hangszerek oktatását, és növeljék a koncertek számát Lappföld déli részén. A kvartett a Kemi Városi Zenekar magja is lett egyben, tagjai fellépnek klasszikus zenei koncertsorozatokon éppúgy, mint óvodákban, iskolákban, idősek otthonában és kávéházakban. A vonósnégyes egy kettős jubileum alkalmából érkezett Székesfehérvárra, ugyanis idén ünnepeljük a királyi város és a finnországi Kemi testvérkapcsolatának 60. évfordulóját, valamint az önálló Finnország megalapításának centenáriumát.

A vonósnégyes az evangélikus templomban is fellépett Fotó: Koppán Viktor

Az együttes vasárnap délelőtt a fehérvári evangélikus templom istentiszteletén szerepelt, majd délután a Városházán tett látogatást. A muzsikusokat Róth Péter alpolgármester köszöntötte.

A közönség majd június 19-én, hétfőn este találkozhat legközelebb a lappföldi együttessel. A 19 órakor a Szent István Király Múzeum Díszudvarán rendezett interkulturális, zenés irodalmi esten a zenekar megidézi Szent Iván éjszakáját és a Juhannus ünnepet, előadásukban finn valcerek és tangók hangzanak el.

FMH-információ

2017. június 18., 21:55 szerző: FMH-információ fotós: Koppán Viktor Dávid

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...