Kultúra

2016.04.10. 10:35

Flashmob, vetélkedő, irodalmi est a költészet napján

Megyei körkép - József Attila születésnapját, a költészet napját hétfőtől egész héten megyeszerte irodalmi estekkel, író-olvasó találkozókkal és más figyelemfelkeltő a versolvasáshoz kedvet csináló programokkal ünneplik.

Gábor Gina

Április 11-én:

Székesfehérvár, 10 óra: A Szabadművelődés Házában megkezdődik a Költőnk és kora című, középiskolásoknak szóló irodalmi vetélkedő döntője, eredményhirdetés 15 órakor, majd 15.30-kor Joós Tamás és Hegyi Norbert verses, zenés előadása. 11óra: A költő nevét viselő utcában, József Attila szobránál 10 osztály 10 vers címmel a Munkácsy Mihály Általános Iskola versmondó flashmobbal ünnepel. 17 óra: A Vörösmarty Teremben a megyéhez kötődő költők nyilvános versengése a Vajda János-díjért. 17.30 óra: beszélgetés és felolvasás a Study Könyvesboltban. A vendég Schein Gábor író, költő, műfordító, irodalomtörténész, egyetemi oktató, házigazda Czinki Ferenc. 18 óra: a Vörösmarty könyvtár Széna téri tagkönyvtárában Szegedi Kovács György költővel beszélget Gellén-Miklós Gábor.

Ercsi, 9 óra: Az Eötvös Művelődési Házban szavalóversenyt rendeznek az általános iskolásoknak, 18 órakor Kovács Mariann mesemondó mesél felnőtteknek.

Bicske, 13 óra: A Petőfi Művelődési Központban a vers- próza- és mesemondók találkozóját rendezik meg gyerekeknek, fiataloknak 14 órakor: Csatlakozva a Posztolj egy verset az utcára! akcióhoz, a könyvtár a fiatalokkal versidézeteket tesz közzé Bicskén.

Enying, 14.30 óra: A művelődési ház vendége Mary T. Csajághy enyingi származású költő, író. Verseit Bíró Kriszta adja elő. Verseket mondanak az enyingi gyerekek is.

Mór, 18 óra: A Lambergkastélyban Szávai Viktória Sárkány lehelet című Weöres Sándor-estjét tűzik műsorra. A zenei aláfestésről G. Szabó Hunor gondoskodik.

Martonvásár, 19 óra: A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban Kaleidoszkóp címmel Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész ad zenés irodalmi estet. Közreműködik Szabó Gyula énekes, gitáros előadóművész.

Április 12-én:

Sárbogárd, 17 óra: Nappal hold kél bennem... címmel Turek Miklós színművész József Attila utolsó éjjelét idézi fel versszínházi estjén a városi könyvtárban.

Április 13-én:

Gárdony, 18 óra: A Nemzedékek Házában Aki ivott az ég vizéből címmel Bella István Kossuth-díjas költőre, műfordítóra emlékeznek, a költő verseivel, zenével és filmbejátszások segítségével. A házigazda Bakonyi István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!