Kultúra

2014.12.17. 15:15

Kínából is kapott meghívást a zenekar a Móri Ifjúsági Fúvószenekar

Mór - December 20-án, szombaton 18 órakor karácsonyi koncertet ad a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban a Móri Ifjúsági Fúvószenekar.

B. Kiss László

- Hagyományos karácsonyi koncertünk hosszú ideje az éves munka sikeres lezárását jelzi. Ilyenkor rövid számvetés készül, és egyben köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak, akiknek segítsége nélkül nem,vagy csak nehezen tudnánk dolgozni - mondta el a hangversenyről, Grell Norbert, a fúvósok mögött álló egyesület elnöke. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy sok helyi ünnepségen működhettünk közre. Elkészítettük a Móri Fúvósok 4 című válogatás CD-t is az önkormányzat, illetve a városi közalapítvány támogatásával. A legnagyobb falat az idén a bornapok alkalmával megrendezett X. Jubileumi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál volt, melyet városunkkal közösen sikerrel bonyolítottunk le. Az öt külföldi és hat hazai zenekar sok örömet okozott az érdeklődőknek.

A móri piros kabátos rezesek fölléptek továbbá az idén megyei nemzetiségi napon, s a kistérség településeinek rendezvényein - tűnt ki Grell Norbert visszatekintéséből.

A nyáron Csehországban vettek részt Nemzetközi Fúvós és Mazsorett Fesztiválon, ahova a dunaföldvári LÖFAN mazsorettek kísérték el a zenekart. Júliusban 10 napot egy olaszországi nemzetközi fesztiválon parádéztak a Rédei Mazsorettekkel.

A siker akkora volt, hogy akár évente visszavárják a zenekart.

Kínából, a szeptemberi Sanghai-i Nemzetközi Kulturális Fesztiválra is kaptak meghívást, aminek azonban nem tudtak eleget tenni, zsúfolt programjaik, valamint az anyagiak hiánya miatt.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!