Kultúra

2017.07.16. 17:25

Gárdonyi Dániel orgonakoncertje

SUKORÓ - A Sukorói zenei nyár második hangversenyén Gárdonyi Dániel orgonaművész adott koncertet szombaton este a református templomban.

V. Varga József

A nyári hangversenysorozatot immár tizenegyedik éve rendezik meg a Velencei-tó északi partján fekvő település református templomában. Szabó Balázstól, a zenei nyár művészeti vezetőjétől megtudtuk, hogy a komolyzenei koncertsorozat egyre fokozódó érdeklődés mellett zajlik, mintegy kulturális missziót is fölvállalva közelebb viszi a műveket a hallgatósághoz.

 

A művészeti vezető szakértő bevezetői a zene megértésében és élvezetében nyújtanak folyamatos segítséget. A második hangverseny előadója, Gárdonyi Dániel 2016 óta szabadfoglalkozású muzsikusként dolgozik Németországban. Műsoraiban súlyt fektet nagyapja, Gárdonyi Zoltán és édesapja, Gárdonyi Zsolt műveinek tolmácsolására. Szombat esti programjában Felix Mendelssohn-Bartholdy, César Franck, Arvo Pärt, Gárdonyi Zoltán és Gárdonyi Zsolt művei szerepeltek. Édesapja Négy orgonakoráljából az első, a Toccata "Erős vár a mi istenünk" (2017) megszólaltatása magyarországi bemutató volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!