Kultúra

2015.11.18. 17:11

Gyermekművek és díjak

Székesfehérvár – Egy kiállítás művei inspirálták azokat a gyermekrajzokat, munkákat, amelyekből tárlat nyílt a Diák-Deák Galériában.

Szabó Zoltán

Én és a szecesszió címmel hirdetett pályázatot gyerekeknek a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény. A beérkezett munkákból rendeztek kiállítást a képtár emeleti galériájában. A tárlatot Péter Ágnes képzőművész nyitotta meg.

Az Én és a szecesszió című, gyermekeknek kiírt pályázat díjazottjai és különdíjasai a galériában. Balra a kiállítás kurátora, Szűts Angéla és és a tárlatot megnyitó képzőművész, Péter Ágnes Fotó: Koppán Viktor

A pályázatra több, mint 250 munka érkezett, közülük százat mutatnak be a kiállításon. Tizennyolc iskolából, huszonkét tanár diákjai küldték be pályaműveiket. Az alkotásokat értékelték is. Első díjat nyert Tóth-Máté Eszter (Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola) és Pleck Dominika (Bory Jenő Általános Iskola). Második lett Bajzát Tímea Borbála (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola) és Setét Vivien (Bory iskola). Harmadik díjas Kindl Eszter (Hang-Szín-Tér) és Meiszter Dorka (Kossuth általános iskola). Különdíjasok: Forczek Janka (Hétvezér Általános Iskola), Schilhabel Jenifer (Hang-Szín-Tér), Bölcsföldi Bianka (Munkácsy Mihály Általános Iskola), Ágoston Dorina (Munkácsy iskola), Tari Márk Dávid, Bán Rebeka , Horváth Viktória, Csányi András (mind Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szki), Horváth Zsófia (Kodály Zoltán Általános Iskola), Mózes Bence (Németh László Általános Iskola), Seres Árpád (Arany EGYMI Ezredéves Tagiskolája, Nagy Johanna (Tóvárosi Általános Iskola Magyaralmási Tagiskolája).

A kiállítást december 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők, majd az ünnepi zárva tartás után, 2016. január 4-től február 28-ig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!