Kultúra

2017.04.12. 14:03

Gyermekszínjátszó találkozó a Fejér Megyei Művelődési Központban: az eredmények

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza volt idén is a rendezője és házigazdája a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó területi fordulójának, ahol 9 és 15 év közötti általános iskolás gyerekek igazi színházi környezetben léphettek fel.

Szabó Zoltán

Kilenc  színjátszó csoport mutatkozott be, a szakmai zsűri – Varjú Nándor és Tóth Szilvia, elismert drámapedagógus szakemberek – bronz, ezüst, arany minősítéssel értékelte a produkciókat.

Arany minősítést szerzett a Prikulicsok, Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium, AMI és Kollégium és a Szín-Tér Egyesület csoportja, továbbá a Kozma Ferenc Színkör, a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskolából. Ezüst minősítésű lett Mini Comenius Színkör, a  Coménius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Általános Iskola csoportja, illetve a  Petőfi Színpad, a Petőfi Sándor Gimnázium együttese.

Bronz minősítésű lett az Álarc mögött, Magyarpolányi Alapfokú Művészeti Iskola „csapata”, a Vörösmarty Színpad felsős csoportja a  kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ból, SZÉZSI Színkör, a Széchenyi Zsigmond Általános Iskolából és a Petőfi Kisszínpad, Petőfi Sándor Gimnáziumból.

A versenyen három előadást, a Petőfi Kisszínpad „Ha jó a kedved” című produkcióját, a Mini Comenius „Matulás lányok” című darabját, valamint a Vörösmarty Színpad felsős csoport „Tüzet viszek, lángot viszek” című bemutatóját a zsűri különdíjjal jutalmazta.

Emellett a   nézők többek között a Hófehérkét, A mi Ginánkat, A fából költött vaskarika színpadi játékot, a Galambok élete, valamint a Boszorkánypalánta című darabot is megtekinthették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!