Kultúra

2017.05.16. 15:00

Idén III. Bélára kerül majd sor

SZÉKESFEHÉRVÁR - Történelmi vetélkedőt szervez az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület. A III. Béla királyhoz kapcsolódó szellemi erőpróbára 18 csapat nevezett.

S. Töttő Rita

A verseny elődöntőjét május 17-én, szerdán, míg a döntőt szeptemberben rendezik - árulta el Csetényi Attiláné, a szervezet elnöke és Fejes Rudolf, az egyesület titkára keddi sajtótájékoztatóján. Az Árpád-házhoz kapcsolódó ötödik vetélkedőjét hirdette meg az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület a tagszervezetei számára. A szellemi erőpróba-sorozat a 2013-as Szent István Emlékévben kezdődött az államalapítóhoz kötődő versennyel, míg 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán uralkodását, 2016-ban pedig az 1105-1141 közötti, Könyves Kálmántól II. Béláig tartó időszakot dolgozták fel. Idén III. Béla lesz a vetélkedő témája, hogy méltóképpen megemlékezzenek a kor és Európa egyik legkiválóbb lovagkirályáról, továbbá Székesfehérvár történelméről és híres személyiségeiről.

Fejes Rudolf és Csetényi Attiláné Fotó: Bácskai Gergely

A vetélkedősorozat célja, hogy a nyugdíjasok szellemileg frissek maradjanak, és tudásukat, ismereteiket, átélt élményeiket átadják az utódoknak. A verseny összefogja a nyugdíjasokat, közösséget kovácsol, a résztvevők mindig örömmel és nagy izgalommal készülnek - hangsúlyozta Csetényi Attiláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!