Kultúra

2017.02.23. 17:25

Igazgyöngy, afrikai hangulatban - Antal Judit új könyve

Füle - Antal Judit harmadik Igazgyöngy-könyve az európai kultúrától eltérő, izgalmas világba kalauzolja az olvasót. Az útinapló segítségével megismerkedhetünk az afrikai emberek életével, és sok minden mással.

V. Varga József

Antal Judit író, mentálhigiénés tanácsadó és férje, Bánházi György építőmérnök, fotográfus immár harmadik alkalommal tartott könyvbemutatót Fülén - tájékoztatta lapunkat Schumann Attiláné Éva. 2011 májusában az El Caminón szerzett élményeikről meséltek, és bemutatták első útikönyvüket az Igazgyöngy - Ezer kilométer a Szent Jakab-zarándokúton címűt.

Öt évvel az első út után újabb zarándoklatra vállalkoztak. A második útinaplójuk címe: Igazgyöngy 2 - Újabb nyolcszáz kilométer a Szent Jakab-zarándokúton. A könyv bemutatójának időpontja 2016. február 29-én volt, melyet az a tény is különlegessé tett, hogy ez a nap csak négyévente szerepel a naptárban.

Antal Judit: Higgy a természetben, Istenben és önmagadban! Fotó: V. Varga József

Judit és férje ezek után Afrikában, a Meru és a Kilimandzsáró megmászására vállalkozott, emellett részt vettek szafari programokon, aludtak egy maszáj faluban, és Zanzibár szigetével is megismerkedtek.

A házaspár idén január végén egy hideg téli estén, a szépen felújított fülei könyvtárba elhozta a forró Afrikát. Élményekkel, képekkel, zenével igazán jó hangulatú estét varázsoltak. Az Igazgyöngy 3 - Út Afrika tetejére című könyv bemutatóján a Bánházi György által készített képek izgalmas ízelítőt adtak az afrikai emberek nehéz, mégis csodálatos életéről, szebbnél szebb növényeket és érdekes állatokat láthattunk. Néha úgy éreztük, mintha mi is ott lépdelnénk közöttük. Miközben az előadás tartott, a szervezők egy kis Afrikából hozott spice teával kedveskedtek a vendégeknek.

A könyvbemutatókat Schumann Attila szervezte, és immár második alkalommal lepte meg az előadót és a közönséget azzal, hogy szívhez szólóan olvasta fel Judit egy-egy versét a könyvből. A jelenlévőket, kicsiket és nagyokat, egyaránt elvarázsolta ez az este - tette hozzá Schumanné Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!