Kultúra

2017.03.24. 10:02

Ismét Szikora Jánost választották a Vörösmarty Színház igazgatójává

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül az egyedüli pályázót, Szikora Jánost választotta meg a székesfehérvári közgyűlés a Vörösmarty Színház igazgatójává.

Szabó Zoltán

Megbízatása 2017. augusztus 1-től 2022. július 31-ig szól. Korábban a szakmai bizottság és a humán közszolgálati  bizottság is egyhangúlag  a   jelenlegi igazgatót  támogatta, javasolta  a posztra. Ezzel  elismerték  Szikora   munkáját,    amelynek révén  a teátrum nézőszáma drasztikusan emelkedett   az elmúlt öt évben.  A régi-új igazgató megköszönte a bizalmat, és  elmondta, hogy  számára továbbra is  az  a legfontosabb cél, hogy örömöt szerezzen az embereknek.   Kérdésünkre beszélt terveiről is. Köztük arról, hogy a Pelikán Kamaraszínházat    szeretnék megerősíteni, a fiatalok színházává tenni. A koronázási szertartásjátékot 2022-ig   folytatják,  nemzetközi Molnár Ferenc  színházi mustrát  is szeretnének tartani.  Emellett művészeti intézmények fehérvári találkozóját  tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!