Kultúra

2016.12.17. 09:18

Ízig-vérig lokálpatrióta - A hetvenéves Herkli Antal köszöntése

Ráckeresztúr – Ráckeresztúr lelke – sokan így nevezik Herkli Antalt, aki december 14-én ünnepelte hetvenedik születésnapját.

Gajdó Ágnes

Tóni bácsi a község valamennyi rendezvényén megjelenik, mindig fényképezőgéppel. Az évek során megörökítette a tanévnyitókat, ballagásokat, nemzeti ünnepeinket s az egyházi eseményeket, elsőáldozást, bérmálást, búzaszentelést, körmeneteket, az új kenyér ünnepét.

Nemcsak az egyházközségben látott és lát el fontos feladatot mint világi lelkipásztori munkatárs, hanem az önkormányzattal is szoros kapcsolatban állt, és több éven át a Ráckeresztúri Népkör Egyesület elnöki tisztét is betöltötte. Ízig-végig lokálpatrióta, aki szívén viseli a település sorsát, kutatja és feljegyzi történetét. Civil tudósítóként a Fejér Megyei Hírlapnak is rendszeresen küldött és küld írásokat, fotókat.

Herkli Antalt hetvenedik születésnapján barátai, ismerősei, tisztelői és családtagjai köszöntötték a plébánia épületében. Áldjon meg téged az Úr – fogadták a jelenlévők a meglepetés köszöntésről mit sem sejtő ünnepeltet. Hankovszky Béla, Jácint atya Isten áldását kérte Tóni bácsira.

Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester díszoklevelet és a település címerét ábrázoló emlékplakettet adott át, majd a születésnapos megkapta azt az emlékkönyvet, amibe több mint ötvenen írtak köszöntő levelet. Tóni bácsi meghatottan fogadta az ajándékokat, a hatalmas tortát, a jókívánságokat, s megjegyezte, soha nem vezérelte a nagyravágyás, s talán nem végezte rosszul a dolgát, amivel a Teremtő megbízta. Aki ismerik, tudják, hogy nem.

Isten éltessen, Tóni bácsi, egészségben, szeretetben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!