Kultúra

2017.06.26. 16:10

Táborzáró előadáson mutatták be a gyerekek, mit tanultak a hét alatt

Vidám, jó hangulatú táborzáró előadást tartottak pénteken délután a Bartók nyári színi táborának résztvevői a kamarateremben.

Balla Tibor

Polgár Lilla színész-drámapedagógus, a tábor vezetője köszöntötte a nézőtéren helyet foglaló izguló apukákat, anyukákat, testvéreket és barátokat a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében pénteken délután, a nyári színitábor első turnusának táborzáróján. Az előadást azért tartották fontosnak megrendezni, hogy bemutathassák, mit tanultak, mivel foglalkoztak az egy hét folyamán.

A színpad két oldalán asztalokon kiállították a saját készítésű árnyszínházakat, amiket otthon mutatnak be a résztvevők a szüleiknek, és
a mexikói díszmaszkokat, amelyeket nemcsak maguk készítettek, de ők is díszítettek.

Már a bemutatkozás sem volt hétköznapi, ugyanis a tábor alatt használt nevükkel mutatkoztak be a gyerekek, mindenki kapott a saját neve mellé egy alliteráló melléknevet, és egy mozdulatot, a vezetőé például: Laza Lilla lett.

A három csoportba osztott 21 gyermeknek közmondásokat kellett eljátszania, amit aztán a nézőtéren ülőknek kellett kitalálni. Hasonlóképpen az egymondatos kártyán olvasottakat is be kellett mutatniuk.

Egy színitábor elengedhetetlen kelléke az ének és a ritmus is. Először Weöres Sándor Téma és variációk című versét játszották el egy-egy jelenetben, majd a zenés blokkban poharas, ritmusos játékokat mutattak be Weöres-versekre, kánonban. Végül Orff Ritmus rondóját kopogták el pazarul. Eszperente verset is írtak egymásnak ajándékként.

A hangulatot jól szemlélteti az előadás után elhangzott mondat: Játsszuk el még egyszer az egészet! Ma kezdődik az újabb turnus. BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!