Kultúra

2017.07.03. 18:50

Kalandtábor Rácalmáson - Csapatok versengenek, hogy megtalálják a kincset

Egymást érik a nyári táborok a rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében. A héten a Művelődési Ház kalandtábora rajtolt el.

Balla Tibor

Az elmúlt hónapban volt már karate-, kézilabda-, angol-, jazzbalett-, napközis, túra- és cserkésztábor, a héten pedig elkezdődött a Művelődési Ház kalandtábora. Ez a hónap sem lesz unalmas, jön az angoltábor felsősöknek, közeledik a tematikus íjász-, edzőtábor kezdőknek és haladóknak, de lesz horgász-, néptánc-, sőt művészetis és gyermekszínjátszó-, Cimbora-, a sportosabbaknak pedig labdarúgó- és kajakos tábor is a rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében.

Kundra Anikó, a rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, a tábor vezetője elmondta, hogy a Kalandtábor egyrészről egy örökölt név, mert tavaly Robinson kalandtábor néven hirdették meg, és ez nagyon jó behívó névnek bizonyult, mert van benne valami rejtély. Ez a rejtély pedig az, hogy kincset fognak keresni! A kincskeresés csapatban történik, árulta el a táborvezető.

Lesz kvízjáték, tegnap számháború is volt, de lesz focibajnokság is. Az első napon, mivel nagyon vegyes korosztályból - 6-14 éves korúak - állt össze a tábor létszáma, kialakítottak vegyes korú csapatokat, előfordul, hogy egymás számára ismeretlenek, de minden nap versenyezni fognak egymással. Ehhez a tábor szigorú szabályait is be kell tartaniuk.

Persze lehet egyénileg is "aranytömböket" szerezni. Ezek többségében a kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, kukaccsipesz készítés, ragasztás, festés, foltvarrás) keretében elkészített tárgyak, amiket haza is vihetnek a végén, egyfajta plusz jutalmazásként.

A táborban 25 gyermek tölti játékkal a szünidőt bent és a szabadban. Nem csak Rácalmásról vannak gyerekek, de még Izraelből is jött visszatérő résztvevő.

A legvégén a megszerzett aranytömböket információra lehet beváltani. Ezek mentén fogják a gyerekek megtalálni a kincset. Hogy ez a kincs miféle, azt nem volt hajlandó elárulni a táborvezető, csak annyit, hogy nem csak a győztes csapat jár jól, mindenki részesülni fog a jóból a végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!