Kultúra

2017.02.22. 23:30

Készülőben van A pozsonyi metró

Székesfehérvár - A finishez érkezett Czinki Ferenc író új, A pozsonyi metró című könyvének kiadása. Az már tudható, hogy a bemutató Fehérváron június 11-én lesz.

Bokros Judit

Szögezzük le: Pozsonyban nincs metró. Még. Terv azonban volt rá, mégsem készült el, ilyen-olyan okokból. Ez a tény is ihletője Czinki Ferenc második, A pozsonyi metró című könyvének, amely egy mozaikos szerkezetű kisregény.

A székesfehérvári szerző 2014-ben kezdte el írni a könyvet, ekkor kapott lehetőséget a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasaként arra, hogy hosszabb időt tölthessen el a szlovák fővárosban. A regény cselekménye két párhuzamos idősíkon halad, egy közép-kelet-európai panelkülváros múltját és jelenét rajzolja meg. Czinki Ferenc kötetét Babiczky Tibor szerkeszti és Varga Gábor Farkas illusztrálja részben Garami Richárd fotói alapján, a borítót Papp Rita tervezte.

A kötet a 88. Ünnepi Könyvhét első napján, június 8-án kerül a boltokba. A fehérvári bemutató június 11-én, vasárnap délután lesz a Petz Söröző kerthelyiségében Schoblocher Barbara (ének), Jancsó Gábor (gitár) és Hekele Dániel (trombita) közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!