Kultúra

2017.07.03. 10:31

Kézimunkák kiállítása a kastélyban

Perkáta - Kezünk munkái címmel látható kiállítás a helybeliek értékes, szemrevaló kézimunkáiból a Győry-kastélyban.

Bokros Judit

A július 5-én, szerdáig nyitva tartó tárlat a könyvtárvezető, Lászlóné Szabó Edit ötlete volt, aki a Perkátai Nyugdíjas Klub vezetője, Somogyi Anna segítségével valósította meg elképzelését – tudtuk meg.

A bemutatott tárgyak azonban nem csupán idős, hanem fiatal kezek munkáját is dicsérik. A vitrinekben, asztalokon, a paravánokon és a falakon gobelinek, csipkék, horgolt, kötött, festett, hímzett, szalvétatechnikával készült képek, dísztárgyak kaptak helyet.

Virágok, kedves állatfigurák, terítők, párnák, ünnepivé varázsolt poharak teszik szebbé, otthonosabbá a környezetet. Mind perkátai alkotók művei, akik otthon, szabad idejükben, kezük munkájával dolgoztak, s akik most először mutatkozhatnak be így együtt.

Fotók: Molnár Artúr

Egyik olvasónk, Vigh György is kiemelte a tárlat szépségét. Külön tetszettek neki Pavlicsekné Zsákovics Katalin tűgobelinjei és Csillag Ilona Jozefa nővér csipkéi. Fölvetette: jó lenne, ha mindez állandó kiállítás részét képezhetné. Talán érdemes rajta elgondolkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!