Kultúra

2017.07.01. 09:00

Ki játszott a legtöbbet a Vörösmarty Színházban?

Székesfehérvár - A Színház portál több vidéki teátrum adatait összehasonlítva összeállította az idei évadban legtöbbször színpadra álló művészek listáját.

Kocsis Noémi

A békéscsabai, kaposvári, kecskeméti, szombathelyi, tatabányai és zalaerszegi teátrumok mellett a székesfehérvári Vörösmarty Színházat is vizsgálták, itt így alakult a legtöbb előadásban szereplő színészek ötös listája:

1. Varga Lili (101 előadás).

2. Lábodi Ádám (94 előadás)

3. Kerkay Rita (91 előadás)

4. Varga Mária és Keller János (mindketten 83 előadással).

Varga Lili (jobbra) A rajongók című fehérvári előadásban, partnerei a lista második helyén álló Lábodi Ádám, valamint a Vörösmarty Színház társulatától az évad végén megváló Törőcsik Franciska Fotó: Feol

Varga Lili közel egy éve a Vörösmarty Színház tagja, s mint nyilatkozta, sezreti az újabb és újabb bemutatókat, szívesen veszi a munkával feltorlódott, nehezebb időszakokat, amelyeket kihívásként él meg.

Az országos csúcstartónak idén a szolnoki Szigligeti Színház művésze, Kertész Marcella bizonyult, az évadban összesen 187 előadásban szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!