Kultúra

2017.02.24. 19:50

Kira macskakalandja

Frauke Scheunemann egy négygyermekes családanya, már főállásban. Korábban újságíróként dolgozott, mára pedig Winstont köszönhetjük neki.

Dunaújvárosi Hírlap

A nevem Winston. Winston Churchill - így kezdődik a magyarul 2015-ben kiadott sorozat. A főhős pontos bemutatkozása pedig: Nemes és pedigrés fajtatiszta kandúr vagyok. Pontosabban csak voltam, ugyanis amikor belém csapott a villám, sajnálatos módon testet kellett cserélnem egy 12 éves lánnyal, Kirával. Azt mondod, hogy ez őrültség? Egyetértek. De ez még nem minden!

Ez Winston vallomásának első fele, és csak itt kezdődnek a kalandok. A két, testet cserélt lélek, szellem képes arra, hogy egymás gondolataiban olvasson. Ahogy Winston megfogalmazta: "Tudom, hogy mit forgat a fejében Kira, és ő is tudja, hogy én mit gondolok. Elképesztő, hogy mi minden jár egy ilyen lány fejében! Feláll tőle a hátamon a szőr! Vagyis csak állna, ha lenne rajta."

A szerző, Frauke Scheunemann, aki már hivatásos anya és író
Fotó: Karrierefuehrer.de

A Manó Könyvek gondozásában, Totth Gitta fordításában jelent meg Winston története, az első könyv, Kandúr titkos küldetésben alcímmel.

A testcsere története sikeresnek tűnik, hiszen azóta már két könyv is megjelent magyarul. A második a Szimatol a macskabanda, a harmadik pedig a Fülön csípett tolvajbanda. Aki nem olvasta az első könyvet, az is kitalálhatja, hogy a testcsere marad: Winston egy kislány bőrében él, és fordítva.

Hogy hogyan is történt a testcsere, azt nem tudni, de Winston és Kira nem maradnak egyedül mozgalmas kalandjaik közepette. A csalhatatlan szimatú kandúr segítségére sietnek a hátsó udvar macskái, Kira váratlanul betoppanó nagymamája, valamint a két jó barát, Tom és Pauli.

Az állatbarát, de kevésbé könyvmoly gyerekeknek ideális a macskakaland, hogy olvasásra szoktassák őket a szülők, pedagógusok - persze csak miután maguk is megismerkedtek Winstonnal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!