Kultúra

2016.04.11. 14:44

Költészet-napi lázban

Perkáta - Versmondó versenyt rendeztek a Magyar Költészet Napja tiszteletére Perkátán. Hajdani és kortárs költők verseit hallhatta a közönség.

Bogó Anikó

Versmondó versennyel ünnepelte a költészet napját a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola. A rendezvényen az alsós diákok vettek részt, akik a szakértő pedagógusokból álló zsűri előtt szavalhattak. A program helyszíne a felújított Győry-kastély volt, ahol külön termeket biztosítottak az első és második, valamint a harmadik és negyedik évfolyamos szavalók meghallgatására. Később az intézmény dísztermében került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre is.

A legszebben szavaló alsósok oklevéllel és könyvjutalommal térhettek haza a versenyről. Fotó: A szerző

A díjakat Fülöp Irén magyar szakos pedagógus, a zsűri elnöke adta át a nyerteseknek, akik közül az első és második helyezettek a körzeti versmondó versenyen képviselhetik iskolájukat. Április 11-én, az ünnep napján tovább folytatódott a költészet-napi program Perkátán. A József Attila Könyvtár szervezésében verses kulturális műsort tekinthettek meg az érdeklődők, és bemutatták Pavlicsek Zsolt, helyi pedagógus verseskötetét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!