Kultúra

2017.06.22. 17:45

Költözik A hülyéje - A Nyári Színház előadásai új helyszínen lesznek

SZÉKESFEHÉRVÁR A Nyári Színház idei bemutatója Georges Feydeau: A hülyéje című bohózata. Feketehegy-Szárazréten, a Kultúr- udvarban láthatók majd az előadások.

Szabó Zoltán

A legfontosabb változásról és a bemutatóról tartottak nemrégiben tájékoztatót a Vörösmarty Színházban. Brájer Éva alpolgármester bejelentette, hogy idén nem a Pelikán Udvar lesz a Nyári Színház helyszíne. Emlékeztetett rá, hogy Feketehegy-Szárazréten nagyon komoly kulturális és rendezvényteret építettek. Mint mondta, kezdetben szkeptikus volt a költözés miatt, ám a hosszú hagyományokkal rendelkező Pelikán udvarbeli Nyári Színház más helyszínen való megvalósítása mellett szólt a városrész és a színház lelkes hozzáállása, és az, hogy a Kultúrudvarban jobbak a háttértechnikai feltételek. Emellett a belvárosi lakók jogos kifogásaira is tekintettel voltak.

A városrész, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője, Szigli István hozzátette: a Kultúrudvar a tervek szerint tovább bővül. Őszre készül el teljesen a szabadtéri színpad rendezvényeit kiszolgáló létesítmény, a Gasztroudvart pedig nemrégiben adták át. Szigli örömét fejezte ki, hogy a hosszú évekre tervezett nyári rendezvénysorozat éppen a színház előadásával indul.

A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a 100 Tagú Cigányzenekar is fellépett már Fotó: Koppán Viktor

A Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János felidézte, hogy a képviselő többszöri invitálása nyomán végre időt tudott szakítani, hogy megnézze a szabadtéri színpadot, és attól, amit látott, leesett az álla. Szerinte nagyszerű helyszíne lesz az előadásoknak a Kultúrudvar, és a színészek is nagyon lelkesek. A létesítmény fedett, így esőnapot sem kell beiktatni.
A francia szerző, Georges Feydeau bohózatát mutatják be, Widder Kristóf rendezésében, a felhőtlen szórakozást kínáló darabot május óta próbálják. Minden adott tehát a nyáresti kikapcsolódásra a kellemes környezetben.

A ki- és visszautazást megkönnyíti, hogy akik színházjegyet váltanak, ingyenesen utazhatnak a 37-es buszjáraton, amely kiterjesztett menetidővel közlekedik, és az utolsó járat megvárja a nézőket. A helyszínen és a közelben pedig körülbelül száz személyautó számára kínálnak parkolási lehetőséget.

A darabot július 16-án, 18-án, 20-án és 21-én láthatják a nézők a Kultúrudvar színpadán, mindegyik alkalommal 20.30 órakor kezdődik az előadás. Jó a szereposztás, Egyed Attila, Varga Gabriella, Andrássy Máté, Závodszky Noémi, Keller János, Kelemen István, Kerkay Rita, Varga Lili, Kozáry Ferenc, Váradi Eszter Sára, Kricsár Kamill, Kovács Sándor József, Soltész Rita és Juhász Illés játszik a nyelvi humorban bővelkedő, a félrelépések, félrenézések, félreértések és rajtaütések sorozatát bemutató vígjátékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!