Kultúra

2017.04.23. 22:10

Kölyök nyerte a tehetségkutatót Martonvásáron

Martonvásár - A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ adott otthont a Fülesbagoly Tehetségkutató versenynek, amelyen határon túli zenekarok is részt vettek.

Házi Péter

A Fülesbagoly Tehetségkutatót még januárban hirdették meg a szervezők, és magyarországi, illetve határon túli magyar, lemezkiadói és országos rádiós játszással nem rendelkező, a könnyűzene bármely stílusában muzsikáló együttesek, illetve előadók jelentkezését várták. Rendkívül sokan neveztek be a versenyre, összesen 151 produkció küldött be hanganyagot. A fináléban 10 zenekar mutathatta be élőben tudását.

A szakmai zsűri (Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa zenész) a hangszeres tudás, a dalszövegek, az egyediség és az összkép alapján zsűrizett.

A pécsi Nemes Gábor, azaz Kölyök lett a győztes Fotó: Buzás Tamás

A tehetségkutatót Kölyök, azaz Nemes Gábor nyerte.

A pécsi fiatalember egyszemélyes zenekarként fantasztikus performansz-koncertet adott, ehhez segítségére voltak a loop-pedálok. Kiderült, hogy kiváló énekes, gitáros és beat-boxos, továbbá a didgeridoo-t is mesterien használja.

Második helyen végzett a Baron Mantis rockduó, a bronzérmes Szipka-loops lett, aki szintén egyszemélyben örvendeztette meg a közönséget egy lenyűgöző bass/loops/hip-hop előadással. fmh-hp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!