Kultúra

2017.07.28. 19:55

Közéletről, közérzetről őszintén énekelnek a "daltulajdonosok"

SZÉKESFEHÉRVÁR Mindennapjaikról, örömeikről, bánataikról, jó és rossz hangulataikról szólnak ezek a dalok.

Szabó Zoltán

A Szabadművelődés Házában tegnap megkezdődött a 43. Országos Dalos Találkozó. Hagyományosan olyan előadók lépnek fel a találkozón, tudtuk meg Várhelyi Zoltán szombathelyi szervezőtől, akiknek dalai sem a rádiókban, sem a televíziókban nem szerepelnek. Többnyire egy szál gitárral adják elő a fellépők a közérzetükre, közéletre, reflektáló, gyakran filozofikus mondandójú szerzeményeiket.

A 2015-ös győztes, Tóth Levente is fellépett Fotó: Igari Balázs

Mindennapjaikról, örömeikről, bánataikról, jó és rossz hangulataikról szólnak a dalok. Tegnap a 2015-ös fehérvári ODT győztese, Tóth Levente adta a nyitókoncertet, a versenyprogramban szerepelt a Berkenye és Rauscher Géza, az esti gálaműsorban pedig a Napkő Projekt (Deme-Farkas Rita, Sólyom Tamás). Ma, 10.30-tól, majd 15 órától folytatódik a verseny, közben a produkciókat értékelik, este 19.30-tól pedig indul a gála. Az ODT elődjét, a Fehérvári Dalostalálkozót egyébként 25 évig rendezték városunkban, aztán 6 évre Gödöllőre, majd 5 évre Hosszúperesztegre költözött a rendezvény. Végül 2015-ben visszatértek Fehérvárra, A Szabadművelődés Házába, ahol a szervezők szerint mindig szívélyes a fogadtatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!