Kozmikus színrombolás a Fő utcán

2016. február 13., 20:13 szerző: Buthy Lilla
komment
Székesfehérvár - Emlékeznek még arra a meghökkentő performanszra, amikor egy fekete vonalakkal megfestett arcú fiatalember ücsörgött a Fő utcán egy horrorisztikus baba mellett? Ahogy januárban, szombaton is egy fiatal alkotó, Cseszneki Virág Anna festményeit keltették így életre.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- Sajnos az eső miatt nem tudtuk követni az útvonalat, ezért be kellett költöznünk a Fő utcai könyvárus helyére, ott csináltuk meg a mini kiállítást is.

Sok új emberrel ismerkedtünk meg, érdekelte őket, hogy mit miért csinálunk, ami nekem egy iszonyúan sokkoló pozitív hullám, és visszajelzés, hogy van értelme annak amit csinálunk - kezdte az élménybeszámolót a fiatal művész.

Természetesen a képen látható borosüveg is csak a performansz, a felolvasás kelléke volt. 
Fotók: Pálinkás Martin

- A mai napunk is lényegében arra épült, mint a múltkori akciónk, hogy az emberek lusták, nincs pénzük és idejük elmenni szórakozni, egy kiállításra, vagy lényegében bárhova, ahol gondolkodni, beszélgetni lehet valamiről. Úgy gondoltuk, hogy akkor toljuk az arcukba, hogy itt vagyunk, ezt csináljuk mi, mondd el hogy tetszik-e vagy sem. S úgy látszik, hogy ez bejön, mert voltak páran, akik elmentek mellettünk, aztán visszafordultak megkérdezni, hogy mit is csinálunk pontosan. Volt, aki a színekre figyelt fel, egy néni pedig még a tenyeremből is jósolt. Most próbáltunk egy kicsit bővíteni, ezért nem csak a képeket raktuk ki, hanem az írásaimból is felolvastunk - zárta Virág. De még hozzátette gyorsan, mindannyian megfagytak, de szerintük megérte, mert ha csak egy percre is, de kizökkenthettek mindenkit a szürke, esős szombat délutánjából.

Előzmény:

Egy igazán meghökkentő performansz a Fő utcán

Buthy Lilla

2016. február 13., 20:13 szerző: Buthy Lilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...