Kultúra

2017.06.22. 17:45

Krisztik Csabát is jelölték az elismerésre

FMH-INFORMÁCIÓ Az idén tizedik alkalommal adják át a fiatalon elhunyt színész emlékére létrehozott Kaszás Attila-díjat. A fehérvári Vörösmarty színház művésze is a jelöltek között van.

FMH-információ

Augusztus 20-ig várják a publikum online szavazatait Gazsó Györgyre, a Radnóti Színház, Szikszai Rémuszra, a Szkéné Színház és Krisztik Csabára, a fehérvári Vörösmarty Színház művészére.

A három színművész közül ugyanis az idén a közönség választja ki azt, aki átveheti az elismerést szeptember 8-án a Győri Nemzeti Színházban az országos színházi évadnyitón.

Krisztik Csaba, a Vörösmarty Színház tagja Fotó: teátrum

A díjra a magyar nyelven játszó, állandó társulattal rendelkező színházak saját társulatuk egy-egy tagját javasolhatták. Az idén 38 nevezés érkezett. A nomináltak a második szakaszban önmaguk közül titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt. A 10 évvel ezelőtt fiatalon elhunyt színész, Kaszás Attila emlékére létrehozott ötszázezer forinttal járó díj odaítélésének fő kritériumai: a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett a társulatban vállalt közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!