Lehet kutyaházzal zenélni? - Interaktív koncert a ráckeresztúri iskolában

2017. június 19., 09:39 szerző: Gajdó Ágnes
komment
Ráckeresztúr – A tanév utolsó hete a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolában évek óta témahét. Az osztályok projektmódszerrel dolgoznak fel különböző témákat, idén például a közlekedéssel, az egészséges életmóddal, az első világháború centenáriumával, az iskola múltjával és jelenével foglalkoztak a tanulók.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az „Ép testben ép lélek” című programon elméleti és gyakorlati feladatokat kaptak a résztvevők. Jártak a Velencei-tónál, filmet néztek, zenét hallgattak, s beszélgettek arról is, hogy a lélek, a szellem és a test harmóniája elengedhetetlen a kiegyensúlyozott élethez.

Sokan vallják, a zene és az éneklés gyógyír. Ennek jegyében zenélt több mint százhúsz diáknak a Music Men Trio. A Kardelas Júlia (ének), Horváth Márk (gitár), Schleier Csaba (ütős hangszerek) összetételű együttes Fejér megyei iskolákban lép fel, interaktív műsorokkal népszerűsítve a zenét, az éneklést. Repertoárjukon jól ismert népdalok, könnyűzenei slágerek szerepelnek, hogy a gyerekek is bekapcsolódhassanak az éneklésbe. A trió két tagja, Márk és Csaba régebb óta foglalkozik zenével, Juli néhány éve énekel; közös projektjüket 2015-ben indították el. Céljuk az, hogy interaktív zenei élményt adjanak a hallgatóságnak, vagyis hogy a gyerekek is részt vegyenek a játékban: énekeljenek, dobogjanak, tapsoljanak, netán a maguk alkotta ütőhangszerekkel ideiglenesen a zenekar tagjai legyenek.

A ráckeresztúri előadás a dallamhangszerekre és az énekre épült. Latinos, dzsesszes ritmusok váltották egymást, az áthangszerelt népdalokat először szinte fel sem lehetett ismerni, de aztán valamennyien közösen fújták: Tavaszi szél vizet áraszt. Amy Winehouse, Michael Jackson, a Noémo és az LGT egy-egy slágere mellett a három vidám zenész előadta az A Csitári-hegyek alatt… flamencós feldolgozását is, mellyel teljesen elbűvölték a hallgatóságot. A műsor a Zene nélkül mit érek én slágerrel zárult, majd a gyerekek kipróbálhatták a gitárt és a kutyaházra emlékeztető ütőhangszert, a cajont.

Gajdó Ágnes

2017. június 19., 09:39 szerző: Gajdó Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...