Kultúra

2014.11.24. 17:35

Magdi anyus elhagyta Tordast

Békéscsaba, Tordas - Olvasóink kérdezték: igaz-e a hír, hogy a Barátok közt "jobb létre szenderült" kedvenc szereplője, Magdi anyus elköltözött Tordasról?

Zsohár Melinda

Fodor Zsóka színművésznő iránt nem szűnt meg a közönség szeretete azóta sem, hogy elhagyta a sorozatot, de örök szerelme, a színpad visszavárta!

– Az az igazság, hogy Tordason nem saját otthonom volt a lakóparkban, hanem béreltem a lakást. Igazából a község népszerűsítése érdekében fogadtam el a meghívást, s néhány évig szívbéli otthonomként is kezeltem a helyet, szeretettel gondolok minden Tordason töltött percre - válaszol őszintén a művésznő. A Fejér Megyei Hírlap olvasói több hosszabb írást olvashattak a vele készített interjúk során.

– Hogy Békéscsabára költöztem volna? Igen is, nem is. Hosszú évtizedekig Budapesten laktam, édesanyámmal két egymás melletti lakásban éltünk. Ő százévesen hunyt el, akkor eladtam mindkét lakást, nemrégiben pedig valóban vásároltam Békéscsabán egy sajátot. Budapest a kiindulópont azonban ma is, ott bérelek lakást, s utazom az ország különböző szögleteibe, ahová hívnak - mondja. Fodor Zsóka nem titkolja korát, s csak tőle tudhatjuk (meg az életrajzából), hogy elmúlt hetven esztendős, mert dinamikus és tele van vitalitással.

- Sokfelé hívnak dolgozni, s Budapestről indulok el, majd ide térek vissza. Békéscsabához húz azonban a szívem, innentől számítom magam igazi színésznőnek! Lovas Edit rendező kínálta fel nekem a Makrancos hölgy Katáját annak idején. A mostani a negyedik nagyobb visszatérésem a városba, ott nemcsak színésznőként, de barátként, emberként is sok kapcsolatot ápolok, megható szeretettel vesznek körül. A Békéscsabai Jókai Színház rendezője Seregi Zoltán – az édesapja, Seregi László kedves barátom fia – hívott meg a sorozat után, hogy játsszam nála, s megkérdezte: mit szeretnék? Fekete Péter igazgató is kikéri a véleményem, igényt tart a játékomra, kölcsönösen tiszteljük egymást. A Csárdáskirálynő Cecíliáját és Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása Clara Zachanassianját kértem, s kaptam meg tőlük! – érzékenyül el most is a lehetőségtől.

Hozzáteszi, ma is hálás a sorsnak a barátok közt sorozatbeli szerepéért, de boldog, hogy ismét színpadon lehet. Az első telefonhívás többnyire Magdi anyusnak, de utána Fodor Zsókát visszahívják, visszavárják! Az ő ötletéből írta meg Kulcsár Lajos színész a Zserbótangót, amelyben Medgyesi Máriával alakítanak két színésznőt sok-sok életrajzi és szakmabeli utalással. Ezt játsszák Békéscsabán és Sopronban is, utóbbi színházban Szabó Magda Kígyómarásában özvegy Tóth Jánosnét alakította nagy sikerrel.

A vígjáték és a dráma is illik Fodor Zsókához, vérbeli színésznő! A Felvidéken is játszik, a magyarok kézről kézre adják Magdi anyust, aki azonban az aktuális szerepeiben kap vastapsot. Udvardon a Délután a legjobb ment, Kürtön a Négy férfi gatyában, előtte két nappal Sajószentpéteren a Marica grófnőben alakított. Stagione társulattal (több helyről verbuválódott színészi alkalmi társulat) utaznak, s Budapestről indul a csapat és oda érkezik vissza.

– Honnan van energiám? A Jóisten adja, s míg engedi, élek vele - mondja kedvesen, s kéri, engedjem el, mert indul a színházba. Várja a színpad!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!