Kultúra

2016.08.31. 19:40

Mértéket jelentett - Takács Imre 90. születésnapján

Székesfehérvár - A Szabadművelődés Házában tegnap kiállítással emlékeztek a 90 esztendeje született Takács Imrére, a költőre, íróra, képzőművészre.

Gábor Gina

Génjeiben hordozta a szókimondást - mondta a megnyitón Szele István, a jóbarát, aki felidézte Takács Imre jellegzetes alakját. A bohém külső afféle álca volt - mondta róla -, hiszen aki igazán ismerte, tudta: erkölcsi mértéket jelent. Verseiben helyettünk lázadt, helyettünk emelt szót az igazságért.

A tárlat legfontosabb darabjait - régi fotókat, képzőművészeti alkotásokat - Takács György, a költő fia adta kölcsön a kiállításra, amely október 2-ig tekinthető meg
Fotó: Koppán Viktor

Rengetegen voltak a tárlatnyitón: eljöttek a régi barátok, ismerősök, hogy születésnapján emlékezzenek rá, akiről mindenki őriz egy-egy kedves vagy különös történetet.

 

Tavasszal a régi barátokból bizottság alakult, kérésükre Takács Imre fia, Takács György bocsátotta rendelkezésre a hagyaték féltett darabjait: a festéssel, faragással is foglalkozó költő és író műveit, no meg régi fotókat és kéziratokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!