Kultúra

2015.07.13. 18:43

Székesfehérvári Művésztelep: fotó és videó

A 3. Székesfehérvári művésztelep kezdte meg közös, két hétig tartó munkáját július 13-án A Szabadművelődés Házában.

Szabó Zoltán

A téma ezúttal a fotó és a videó. Tunyogi Gábor, az alkotók találkozójának szervezője azt szeretné, ha fotósok és a videósok az előadások, bemutatók megismernék egymás technikáját, módszereit, kifejező eszközeit és a művésztelep valóban a kötetlen, szabad alkotás helyszíne lenne. A meghívottak közül ott volt a nyitányon Falvay Miklós vizuális tervezőművész, kurátor Budapest), Mosberger Róbert fotográfus (Mór), Kiss László fotográfus (Székesfehérvár), Péter Ágnes képzőművész, szobrász (Budapest). Ők korábbi munkáikból bemutatót tartottak, részleteket vetítettek részleteket. Bekapcsolódik az alkotótelep tevékenységébe Klotz Miklós fotóművész (Pázmánd) és Arany Gold Zoltán függetlenfilmes, fotós, képzőművész is. A művésztelepen készült munkákból kiállítást, bemutatót rendeznek majd, amit október 16-a és november 13-a között mutatnak be a Pelikán Galériában.


Balról: Kiss László, Mosberger Róbert, Falvay Miklós, Péter Ágnes és Tunyogi Gábor a művésztelep tegnapi megnyitóján, amelyen Homoky Viktor fotográfus (jobbra) mondott köszöntőt. Fotó: Koppán Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!