Kultúra

2017.06.28. 09:32

Nemzetközi versenyen nyert második díjat Zemlényi Eszter énekes

Székesfehérvár - A tehetséges szoprán énekes, Zemlényi Eszter májusi, észtországi sikere után újabb szép eredményt ért el egy marosvásárhelyi versenyen.

Bokros Judit

Amint azt Zemlényi Katica karnagytól, Eszter édesanyjától megtudtuk: az ifjú énekes az előkelő második helyen végzett a június 22-25. között Marosvásárhelyen megrendezett három fordulós Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen.

A négy napos fesztiválnak a marosvásárhelyi Kultúrpalota adott helyet. A megnyitón Virginia Zeani, világhírű operaénekes, aki idén tölti be a 92. életévét, floridai otthonából videó üzenetben köszöntötte a résztvevőket.

A hat tagú zsűri elnöke a kiváló román professzor, szoprán énekesnő: Horiana Brănişteanu volt, a zsűri tagjai: Robert Koerner, a Lyoni Opera igazgatója, Soyung Yu koreai operaénekes, Marton Melinda professzor, Cosmin Marcovici, a Román Nemzeti Opera menedzsere, Josef Hussek, a Festival Salzburg konzultánsa és Kürthy András rendező, producer.

A verseny döntőjében a 11 kiválasztott finalista produkcióját a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Zenekara kísérte Cristian Sandu vezényletével. Az első helyezést a román bariton: Alexandru Chiriac, a harmadikat pedig a szintén román származású tenor: Alin Stoica érdemelte ki.

Zemlényi Eszter egyedüliként képviselve Magyarországot, a versenyen román, osztrák, moldáviai, olasz, német és portugál versenyzőkkel mérte össze tudását. Produkcióját a közönség elismerése mellett a zsűri is magasra értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!