Kultúra

2017.06.26. 17:40

Nyári zenei kurzus a fehérvárcsurgói kastélyban

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész ötlete nyomán és művészeti vezetésével második alkalommal rendezik meg július 8-a és 15-e között az Echo Nyári Akadémiát a Károlyi-kastélyban.

dr. Szabó Zoltán

A magyar kamarazenei hagyományhoz, Weiner Leó nevéhez kapcsolódó zenei találkozó már tavaly is sokakat vonzott, idén pedig az érdeklődők száma megsokszorozódott. A magyar zenészek mellett Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Svájcból, Belgiumból, Romániából, az Egyesült Államokból, Vietnámból és Indiából is jelentkeztek fiatal muzsikusok, hogy a Zeneakadémia három tanára, Kováts Péter hegedűművész, Varga István gordonkaművész, valamint Fülei Balázs irányításával részt vegyenek az egyéni hangszeres órákon és a kamarazenei műhelymunkában.

A nyári kurzus egyik különlegessége, hogy a kamaraórákon formálódó triókban a kurzus résztvevői együtt játszanak egyik tanárukkal.
A jelentkezők elsősorban a magukkal hozott repertoárdarabokkal dolgoznak, ezek mellett Beethoven, Brahms, Mendelssohn és Schubert triói adják a repertoárt az idei munkához - és a kurzus egy hete alatt tartandó nyilvános koncertekhez.

Az Echo Nyári Akadémia a három tanár nyitókoncertjével kezdődik július 8-án, és a résztvevők hangversenyével zárul július 15-én. Az idei kurzust új programok is színesítik: az úgynevezett kávékoncertek, amelyek július 11-én, 12-én, 13-án és 14-én, délután 3 órától meglepetés-műsorral várják a látogatókat. Akit pedig nemcsak az eredmény , hanem a műhelymunka, a felkészülés háttere is érdekel, hallgatóként az órákon is részt vehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!