Kultúra

2015.01.28. 19:20

Megnyitották a Jáky 65 Emlékévet

Fennállásának hatvanötödik évét ünnepli a Jáky József középiskola. A jubileum tiszteletére egész évben programokkal várják a Jáky-s öregdiákokat és természetesen a jelenlegi tanulókat is.

Sebestyén Lilla

Egy sajtótájékoztatón nyitották meg a Jáky 65 Emlékévet tegnap az iskola épületében.

Az Székesfehérvári Belvárosi I. István tagintézményének vezetője, Szabóné Szommer Ildikó elmondta, a középiskola közössége egykori diákok és volt tanárok folyamatosan keresik a lehetőséget a találkozásra, a jubileum pedig egy jó alkalom erre. A tanév minden hónapjának utolsó szerdáján építészet témakörben előadást tartanak, illetve márciusban egy gála esttel ünneplik meg az évfordulót a Vörösmarty Színházban, ahol vén diákok és jelenlegi nebulók is színpadra lépnek majd..

- Szó lesz többek között az Árpád-kori, illetve a népi építészetről is, ősszel pedig közút, vasút építés témakörben hívtunk előadókat.

Utóbbi azért is érdekes, mert anno ez a terület volt az iskola főprofilja és most egy technikum keretein belül próbáljuk újraéleszteni a vasútépítő képzést mondta el a tagintézmény vezetője, akinek beszédét rögtön egy a programsorozatba illő, kiállítással egybekötött előadás kísérte: Csutiné Schleer Erzsébet építészmérnök, a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület alelnöke mesélt Bory Jenő munkásságáról és életéről.

Szavait a teremben felakasztott Bory-várról készült képek, tervrajzok, a szobrász és építész önéletrajza egészítette ki, amiket a megjelentek végig böngészhettek a megnyitó után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!