Kultúra

2017.03.22. 12:06

Velencei barangolás a magyar opera és operett kincsestárában

Velence – Tiboldi Mária Jászai-díjas színész és primadonna, a Budapesti Operettszínház örökös tagja és Schubert Ferenc, a Magyar Rádió nyugalmazott vezető szerkesztője programsorozatot indít a Meszlényi-Wencheim kastélyban, Barangolás a zene birodalmában címmel.

Gábor Gina

Az első est március 31-én, 18 órakor lesz.  Tiboldi Mária így vall a sorozatról, szándékaikról: „Mindketten zenét művelő és szerető családból jöttünk és egész életünket a zene szolgálatába állítottuk, tanultunk, ismereteket szereztünk, ezért ajánlottunk fel egy olyan műsor sorozatot, ahol a közönség a magyar kultúra gyöngyszemeivel találkozhat.

Az opera és operett világából hangzanak el bejátszások. Erkel, Bartók, Kodály muzsikája mellé nagyon szépen illeszkedik Huszka, Kálmán és Lehár zenéje. Mindketten műsorvezetők leszünk, de inkább beszélgető partnerei a közönségnek. Szórakoztató elemei is lesznek a programnak, a hallgatók kipróbálhatják zenei ismereteiket, vetélkedő formájában."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!