Kultúra

2016.08.19. 19:20

Opolében állítanak ki - Elektrográfiák, kerámiák, fotók a művésztársaságtól

Székesfehérvár - A lengyel testvérvárosban, Opolében állít ki augusztus végéig a Székesfehérvári Művészek Társasága.

Bokros Judit

Amint azt Szűcs Erzsébet művészettörténésztől megtudtuk: az augusztus 11-én nyílt tárlaton a művész társaság fotóval, kerámiával, elektrográfiával foglalkozó tagjai mutatkozhatnak be. Jövőre azonban tervezik a folytatást, a festők és szobrászok munkáival, majd két év múlva egy harmadik anyag is eljuthat a lengyel közönséghez. Jövő októberben pedig Fehérváron nyílhat kiállítás lengyel alkotók műveiből. Mindez persze pénz kérdése is.

Az opolei galériában tizenöt művész munkái láthatók Fotó: Szabó Tamás

Idén minden költséget a fehérvári önkormányzat állt, a művekkel Szűcs Erzsébet és kollégája, Szabó Tamás utazott ki Opolébe, ők rendezték a kiállítást is a központi helyen lévő galériában. A megnyitón a művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe a műveket.

Az opolei érdeklődők 15 fehérvári kötődésű művésztől láthatnak egyenként 2-3 alkotást, és a megnyitón úgy tűnt, nagyon tetszik nekik a friss és újszerű anyag, különösen az elektrográfia. A helyi galériában általában más stílusú művek kapnak helyet.

A kiállító művészek: Keller Petra, Korompai Péter, Máder Barnabás, Miklós János, Szabó Tamás, Szarka Tamás keramikusok, valamint Arany Gold Zoltán, Büki Zsuzsanna, Hegedűs 2 László, Jónás Attila, Klotz Miklós, Koppány Attila, Mosberger Róbert, Pálné Hencz Teréz, Péter Ágnes és Végvári Beatrix fotó-, illetve grafikusművészek.

A tárlathoz lengyel nyelvű leporello is készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!