Kultúra

2015.07.04. 16:59

Örömfestők az Árpád-fürdő kertjében

Évről évre ilyenkor nyáron kitelepülnek és megmutatják, mit tudnak... No meg azt, hogy - akár egészen kezdők még, akár gyakorlottabb alkotók - szenvedélyükké vált a képalkotás. Örömüket lelik benne... És pont ez a nagyszerű egy efféle hobbiban.

Gábor Gina

Az Árpád-fürdő szépséges, felújított műemlék épülete előtt, az udvar zöld gyepén telepedtek le festeni idén a rokonszenves amatőr alkotók, akik évről évre egy-egy hétvégén afféle látványosságot jelentenek a látogatóknak. Elvégre a kíváncsi járókelők meg-megállnak, figyelik egy-egy mű születését.

A kép előterében Kun Attiláné Ágnes, hátul Horváth Tamás az örömfestésen
Fotó: Koppán Vikor

Kun Attiláné, Ágnes képzeletbeli tájat fest éppen. Azt meséli, arcfestéssel is foglalkozik - van tehát kézügyessége, kreativitása - , ezért szerette volna kipróbálni, hogy milyen is az, ha vászonra kell dolgozni... Ágnes szomszédságában dolgozik Horváth Tamás villamosmérnök, aki eddig inkább a fotózásban mélyedt el. Azt mondja, a képalkotás mindig izgatta, de a festésben ő is kezdő. Ahogy Ágnes, ő is az amatőr alkotó, Simon M. Veronika tanítványa, főleg táborozáson sajátította el az alapokat. Tamás farostlemezre fest: az Árpád-fürdő megejtően szép ablakait szeretné megörökíteni. Süt a nap, szépek a fények, s ők azzal foglalkozhatnak, amiben kedvüket lelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!