Kultúra

2017.07.03. 16:13

Családi piknik a Batthyány ligetben

„Ujjé, a ligetben nagyszerű!” Az ismert örökzöld kiváló indulója lehetett volna bízvást a Batthyány ligetben nemrégiben megtartott családi napnak, gyermeknapnak és civil pikniknek.

V. Varga József

Majd a Buday! A háziasszonyok nyelvén beszélő mesterszakács ezúttal a férfiak nyelvét is beszélte. A civil szervezetek hagyományos fiesztáján huszonnégy csapat mutatta meg gulyásfőző tudományát. A hattagú zsűri elnöki tisztét  Buday Péter  töltötte be, aki egész délelőtt szakértő szemmel figyelte a főző különítmények ténykedését. Jegyzettömbbel járta a bográcsok sorát, kérdezett, hümmögött, szorgalmasan rótta a betűket. A kiváló séf ízelítőt kapott a  polgárdi vendégszeretetből és a helyi sütemény specialitásokból is, valamint vidáman fényképezkedett  az emberekkel – mondta el lapunknak Héja Ágnes.

Az ízletes gulyásokat dél körül értékelték az ítészek, az eredményhirdetéskor minden csapatnak jutott néhány jó szó Budaytól, aki megnevezte a „legvidámabb”, a  „legrutinosabb” és a „legférfiasabb” csapatot is. Senki sem távozott elégedetlenül. A versenyben a legjobb gulyást a Pandúrok csapata főzte, a gárda a helyi rendőrőrs tagjaiból verbuválódott. Második helyen végzett a Polgárdi Nyugdíjasklub alakulata, a harmadikon pedig az Összhang Egyesület formációja.

 

Az arcfestés mindig nagy sláger a gyerekek körében 
Fotó: Tamás István

Délután az aprónép vette birtokba a Batthyány ligetet. Lánchinta, kisvasút, rodeó bika, tandemasztal és két ugrálóvár is várta a vidám sereget. Az önkéntesek arcot festettek, csillámtetoválást készítettek, bemutatkozott a Kutyaszerviz Sportegyesület, estefelé pedig a Kincses Színház társulata a Kisgömböc című interaktív zenés mesejátékával csalogatta a színpad elé a fruskákat és  a legénykéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!