Kultúra

2015.07.01. 12:34

Pompás muzsika, Harmonia Albensis

Július 23- án kezdődik a Harmonia Albensis. A négy alkalomból álló nyári koncertsorozatnak három fehérvári templom, a Szent Imre, a Felsővárosi Szent Sebestyén és a Ciszterci templom ad otthont.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Harmonia Albensist. A hangversenysorozat július 23-án, csütörtökön, 19.30 órakor a Bach 330 A zene fejedelme koncerttel indul. A Szent Imre templomban Tóka Ágoston, Junior Prima-díjas orgonaművész és ifj. Major István gordonkaművész szólaltatja meg a barokk zeneszerző műveit.

A következő esten, Zengjenek égi trombiták! címmel július 30-án, 19.30 órakor a Corpus Rézfúvós Kvintett ad hangversenyt ugyancsak a Szent Imre templomban, az esten Gabrieli, Monteverdi, Bach, Händel, Mozart és Verdi művei szólalnak meg.

A székesfehérvári születésű operaénekesnő, Boross Csilla augusztus 6-án koncertezik a Szent Sebestyén templomban. A Pieta Signore című esten közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar, vezényel Medveczky Ádám Liszt- és Kossuth-díjas karmester. Itt is 19.30-kor kezdődik a koncert.

A Királyok és királynék című zenei esten, augusztus 13-án a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye várja a közönséget 19.30-kor a Ciszterci templomban. A zenekar művészeti vezetője Kováts Péter hegedűművész, aki szólistaként is közreműködik. Elhangzik Holst Szent Pál szvit című műve, továbbáAnton Sztyepanovics Arenszkij Változatok egy Csajkovszkij-témára című darabja, végül Felix Mendelssohn d-moll hegedűversenyét hallhatja a közönség.

Nem a Harmonia Albensis, hanem a Királyi Napok része, fontos rendezvénye, de ne feledkezzünk meg az augusztus 18-i Musica Sacráról sem amikor is világhírességek lépnek színpadra Székesfehérváron. A Nemzeti Emlékhelyen Puccini vallásos, áhitatos hangvételű Messa di Gloria című művét a világhírű Carlo Ponti Jr. vezényletével adja elő az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és az Egyesített kórus, valamint Kálmándy Mihály és László Boldizsár nemzetközi színpadokon gakran szereplő operaénekesek. Elhangzik a nagy olasz zeneszerző Preludio Simfonico és Requiem című darabja is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!