Kultúra

2017.07.19. 15:56

Prágában rophatják majd a néptáncosok - Útra kel a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes

Csütörtökön ismét útra kel a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Az úticél ezúttal Prága, pontosabban a Vencel tér és a Kongresszusi Központ. Egy összművészeti fesztiválon szerepelnek a tehetséges táncosok, meghívás útján.

Szabó Szabolcs

- A már korábban megfogalmazott célkitűzéseink egyik fontos eleme volt, hogy ismét felépítsük az 1952-ben alapított Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes nemzetközi hírnevét.

Ennek egyik állomása volt, hogy tavaly egy nívós krakkói fesztiválon léptünk fel, az előttünk álló hét végén pedig Prágában lesz jelenésünk. Meghívást kaptunk a 9. alkalommal jelentkező Prágai Összművészeti Fesztiválra - mondta el a Dunaújvárosi Hírlapnak a táncegyüttes fenntartója, a Munkásművelődési Központ vezetője, Kováts Rózsa, aki a részletes programra is kitért:

- A város két emblematikus helyén is fellépünk: Prága főterén, azaz a turisták százezreit vonzó Vencel téren, valamint a Kongresszusi Központban is.

Az ifjúsági együttes tehetséges tagjai is utaznak Prágába
Fotó: Ady Géza

Bízom benne, hogy mindkét eseményen öregbítjük majd városunk hírnevét, és felkeltjük az érdeklődést Dunaújváros iránt. Köszönettel tartozunk a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítványnak, valamint a város önkormányzatának, hogy támogatásuknak köszönhetően ott lehetünk a cseh fővárosban.

Összesen 31 fős csapattal kelünk útra, a táncos közösséget a felnőttkar és az ifjúsági együttesünk legjobbjai alkotják. Számukra egyfajta éves jutalomútként fogható fel e kis miniturné, amelyre már nagyon készülünk.

Emellett az ilyenkor hagyományos nyári fesztiválokon, város- és falunapokon is rendszeresen találkozhatnak az érdeklődők a Vasas táncosaival - tette hozzá Kováts Rózsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!