Kultúra

2017.04.04. 10:55

Fejér megyei díjazottak a Csodadoki Rajzpályázaton

Idén összesen 118 rajz alkotója kapott elismerést a Csodadoki Rajzpályázaton. Itt természetesen a Fejér megyei győzteseket is kihirdették.

Szanyi-Nagy Judit

Az országos legjobbak mellett a megyei dobogósok és a zsűri által kiemelt száz legszebb alkotás készítői is a kitüntetettek közé kerültek. A tavaly ősszel meghirdetett rajzpályázatról, pontosabban a Fejér megyei érdekeltségről mi is beszámoltunk. Az ünnepélyes díjátadót a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában tartották, ahol az Eszterlánc-mesezenekar jóvoltából zenés program és számos meglepetés várta az idei legjobbakat.

Fejér megyét 65 gyermekrajz képviselte, közülük is kiválasztották a legjobb hármat.

Így „bronz minősítést” szerzett a 6 éves, székesfehérvári Csordás Dóra.

A rajz címe: Csodadoktor, a megrajzolt orvos: Dr. Szöllősy Edit (Székesfehérvár)

A második helyen végzett a szintén 6 éves, dunaújvárosi Brigány Adél.

A rajz címe: 6 évesen szurit kaptam, a megrajzolt orvos: Dr. Ambrus Éva (Dunaújváros)

A kategória legjobbja a 11 éves, martonvásári Rácz Réka lett. Ő elnyerte a 10–12 éves korosztály szakmai értékelésének, a zsűrinek a különdíját is.

A rajz címe: Főszerepben a Papa, a megrajzolt orvos: Dr. Pál István (Eger)

Arról, hogy az értékelésnél milyen szempontokat vett figyelembe a zsűri, valamint, hogy mi volt a verseny célja, a szerdai Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!