Kultúra

2017.02.15. 09:36

Sebestyén Márta és Kő Pál is a képtár vendége volt

Székesfehérvár – A döntés című kiállításhoz kapcsolódóan rendeztek nagy érdeklődéssel kísért beszélgetést kedden este a Csók István Képtárban.

Bokros Judit

A Magyar Kultúra Napján nyílt meg A döntés című tárlat, amelyen Somogyi Győző festőművész képei és Párkányi Raab Péter fotografikái láthatók, a Tóth Norbert kurátor által kitalált koncepció szerint, erőteljes üzenetet közvetítve.

Balról Vakler Lajos, Filep Sándor, Sebestyén Márta és Kő Pál a beszélgetésen, a fekete függönnyel leválasztott kiállítási tér előtt
Fotó: Koppán Viktor

A Szent István Király Múzeum a kiállításhoz kapcsolódva esti beszélgetéssorozatot szervezett, amelynek első alkalmán Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész, valamint Filep Sándor festőművész, a múzeum művészeti tanácsadója volt Vakler Lajos szerkesztő-riporter beszélgetőtársa. A Csók István Képtárban, a kiállítási tér előtti helyszínen kedden este sokan jöttek össze, hogy meghallgassák a művészek személyes gondolatait a tárlatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!