Kultúra

2017.04.18. 14:07

Videós rap-et is forgattak 56-ról a fehérvári diákok

Székesfehérvár - Több, mint negyedszáz pályamunkát nyújtottak be a székesfehérvári középiskolások a Fiatalok Fehérvárért Egyesület 1956-ról szóló pályázati kiírására. Van köztük videós rap-produkció, irodalmi alkotás és fotós megvalósítás is.

Kocsis Noémi

Pénteken filmvetítéssel, a következő hét hétfőjén Mansfeld-konferenciával (amely nem szigorúan vett konferencia, inkább afféle kreatív délután lesz a tervek szerint), valamint egy 56-os témájú színdarabbal is készülnek a szervezők. Mint a tervezett programokról tartott keddi sajtótájékoztatón Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok elmondta, az 56-os emlékbizottság 2017. első félévére még kiterjesztette a programjai pályáztatási határidejét, így kerül sor a fehérvári szervezet eseményeire e héten. Az egyesület által hirdetett, "Neked mi jut eszedbe 1956-ról?" alcímű pályázati kiírásra eddig 26 pályamű érkezett, de az ünnepek miatt a határidőt meghosszabbították április 18-án éjfélig.  Mint Gréczy Szimonetta, a működését tavaly kezdő egyesület elnöke hangsúlyozta, zömében középiskolások pályáztak, de ennél fiatalabb, felsős általános iskolások is fontosnak tartották, hogy elmondják, vagy megmutassák gondolataikat az 56-os forradalomról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!