Kultúra

2014.07.21. 19:45

Szerdán Fehérváron lép fel Nyisztor Ilona

Ismét fellép a városban tanítványaival együtt Nyisztor Ilona, Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert csángó népdalénekes.

Zsigó Ferenc

Az énekes és diákjai ezen a héten Velencén táboroznak. Szerdán este hat órakor csángó zenés esttel örvendeztetik meg a fehérváriakat a Városházán, előtte szentmisén is részt vesznek a Ciszterci templomban. A fehérvári önkormányzat velencei ifjúsági táborának utolsó, csángó népzenei turnusában csaknem ötven fehérvári iskolás vakációzik ezen a héten. Hozzájuk csatlakozik a moldvai Pusztináról érkező Nyisztor Ilona és tizenkilenc tanítványa, akik megismertetik népi kultúrájukat, népzenéiket és táncaikat a tábor lakóival. Július 23-án, szerdán 18 órától zenés, dalos esttel örvendeztetik meg a székesfehérvári közönséget a Városháza dísztermében. A fellépés előtt 17 órától a közelmúltban felújított Ciszterci templomban mondanak misét a csángó magyarokért.

A városházi fellépésre ingyenes a belépés, a közönség tagjai azonban tetszésük szerint adományozhatnak. A bevétellel a pusztinai Magyar Házat támogatják, ahol csángó magyar gyermekek oktatása folyik iskolán kívüli tanórák keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!