Kultúra

2016.03.09. 14:23

Tópartis válogatás a Diák-Deák Galériában

Székesfehérvár - Ötvenegy tópartis diák műve látható a Diák-Deák Galériában, ahol fiatalok mutatkozhatnak be.

Bokros Judit

A Városi Képtár-Deák Gyűjtemény galériájában nyílt meg szerdán a Tóparti Művészeti Kiállítás, amelyen a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola művészeti tagozatos tanulóinak legjobb munkáit állították ki (még a meghívó is az egyik ifjú grafikus keze munkáját dicséri).

Az anyagot az intézmény művésztanárai közül Büki Zsuzsanna, Végvári Beatrix, Szarka Tamás, Csókás Emese és Pető Zsuzsanna válogatta, rendezte - tudtam meg a megnyitó előtt. A falakon igényesen kivitelezett, ötletes grafikák, rajzok láthatók, de textil és kerámia munkák is helyet kaptak. Az iskolából ötvenegy diák művét állították ki, számukra megtiszteltetés, hogy a város nívós és jelentős kiállítóhelyén mutatkozhatnak be. Erre utalt köszöntőjében az iskola igazgatója, Vizi László Tamásné. A Tóparti egykori tanára, Pinke Miklós festőművész megnyitójában a művész felelősségére hívta föl a figyelmet. Mint fogalmazott, a diákok esetében már egy, a papírra húzott vonalnak is jelentése van.

A megnyitóra eljöttek a diákok is, akik izgalommal fedezték föl alkotásaikat a falakon, a kiállítótérben. A képek, a textilek és a kerámiák mind egy-egy iskolai feladat eredményei, de máris igazi élményt jelentenek a befogadónak. A tárlat május 29-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!