Kultúra

2016.04.08. 18:40

Tóth Adrien világa

Székesfehérvár - Belvárosi fák és mandalák - ezzel a címmel nyílt meg pénteken Tóth Adrien grafikusművész kiállítása a Pelikán Galériában.

Gábor Gina

Tóth Adrien tárlatát Magyarits András, A Szabadművelődés Háza címzetes igazgatója örömmel nyitotta meg, hiszen - ahogy mondta - szereti a fákat és Adri mosolyát

Tóth Adrien évek óta nem jelentkezett önálló kiállítással, de persze munkáit jól ismerjük, hiszen alkalmazott grafikusként dolgozik: kifejező logók, izgalmas plakátok fűződnek a nevéhez. Tóth Adrien - nem először - ezúttal is sorozatban gondolkodott, s számítógépes grafikákon mutatja be, miként hatnak az épített környezetre a folyton növekvő, különleges formájú belvárosi fák, miként határozzák meg egy-egy utca, tér hangulatát. De Tóth Adrien a témához egy másik, az idő múlására figyelmeztető, Évgyűrűk grafit-sorozatot is kapcsolt, amit kiegészít sajátos mandala-plakátjaival, amelyeket a számára kedves versek, filozofikus mondások ihlettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!