Kultúra

2016.11.08. 12:53

Tripla minősítésre készülnek a móri fúvósok

Egyedülálló módon három kategóriában is minősül a móri fúvószenekar az elkövetkező napokban.

B. Kiss László

A párját ritkító teljesítményről Grell Norbert, a zenekar mögött álló alapítvány elnöke nyilatkozott a feol.hu-nak.

- Nagy eseményre készül a Móri Ifjúsági Fúvószenekar. Öt  évenként minősülnünk kell ahhoz,hogy méltán képviselhessük városunkat és  hazánkat a hazai és külföldi fesztiválokon.

Hazánkban egyedülállóként három  kategóriában tesszük ezt meg, köszönhetően Acsai Sándor karmesternek, aki 35 éve létrehozta a zenekart, és azóta is megszállottként dolgozik. Továbbá az egyesület elnökségének,tagságának és a további támogatóinknak, akik segítik a megfelelő feltételeket biztosítani. A Pászti Miklós zeneiskola vezetése,tanárai kiváló munkájának köszönhetően a zenekar  utánpótlása is megoldott - mondta el Grell Norbert.

A móri fúvósok Acsai Sándorral egy régebbi felvételen
Fotó: feol.hu

A móri fúvósok először német nemzetiségi és koncertfúvós kategóriában minősülnek, a minősítő hangverseny november 19-én, 18 órakor lesz a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban.

Január 21-én pedig, ugyancsak a móri szabadidőközpontban   - a show kategóriában történő minősítő koncert keretében  - egy musical mutatnak be.

A zsűri tagjai: Szabó Ferenc Hidas Frigyes-díjas karmester, a győri Széchenyi István Egyetem  Varga Tibor  Zeneművészeti Intézetének  tanára, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke (ő lesz a grémium elnöke), Dohos László nyugállományú ezredes, Liszt-díjas karmester, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Bán László karmester, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!