Kultúra

2017.05.17. 16:44

Folytatódik a Twin Peaks kultsorozat!

Laura Palmer az egyik vörös szobás álom-jelenetben (?) azt mondja Dale Cooper ügynöknek, hogy találkozunk 25 év múlva. Némi csúszással, valóra is válik: május 22-én jön a tévétörténeti jelentőségű sorozat 3. évada!

V. Varga József

A szakemberek szerint is a világ legjobb televíziós sorozata 1990 tavaszától 1991 nyaráig futott Amerikában fenomenális sikerrel. Nem sokkal később nálunk is játszották, hasonló fogadtatással. A rajongók azóta egyszerűen imádják, éljenek a Föld bármely országában is.

A Twin Peaks – David Lynch és Mark Frost kedves gyermeke – az 1990-es években a televíziók egyik legsikeresebb sorozata volt. Dramaturgiai és filmes értelemben, illetve művészi igényességét tekintve is reveláció a televíziós sorozatkészítés történetében.

A zseniális rendező: David Lynch

Arról szól, hogy egy amerikai, középkorú, kisvárosi apa évekig szexuálisan molesztálja, majd megöli gimnazista korú lányát... Vagy arról, hogy mindenkinek vannak súlyos titkai, melyek annyira torzíthatják a személyiségét, hogy végül szörnyeteggé válik? Netán arról, hogyan küzdjünk meg a bennünk élő gonosszal? Éppenséggel arról, hogy az amerikai őslakosok istenei és démonai ma is uralják a Sziklás-hegységtől nyugatra fekvő hatalmas, sűrű erdőségeket? Esetleg arról, hogy a természet mindig egyensúlyra törekszik?

A nagyérdemű nem felejtette el, hogy mennyire is szerette a Twin Peaks világát. A Showtime TV-hálózat aztán meghozta a döntését, s megnyerte a legendás kreátorokat, hogy az eredeti színészek többségével folytassák a sztorit, a harmadik évaddal.

A szívünk ujjong! Az eszünk azonban némiképp mást mond, hiszen negyedszázad elrepült... De félre a kétségekkel! A Twin Peaks az Twin Peaks. És nagyon jó lesz. Fel hát, a nagy kalandra!

Az éjjeli „baglyok” május 22-én hajnali 3 órakor a HBO3 csatornán már láthatják az 1. és 2. epizódot. Az HBO-n 22 órakor főműsoridőben jön a „nyitány”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!