Kultúra

2014.12.21. 20:35

Ünnepre hangolódva

Székesfehérvár - A megyeszékhelyre látogattak szombaton a Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai.

Fejér Megyei Hírlap

Haáz Sándor zenetanár által álmodta meg és hozta létre 1982-ben a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát, becenevén a Fili-t. Az erdélyi, Hargita megyei város zenekara már szép hírnevet vívott ki, több mint ezer fellépéssel büszkélkedhet. Évente kétszer, nyáron és télen külföldi, főleg anyaországbeli hangversenykörútra utaznak, ennek keretében jártak a hétvégén Fehérváron, ahol megnézték a városházát és a babamúzeumot is, majd a Prohászka templomban varázsolták el a közönséget. A Magyar Örökség-díjas együttes - amelyben a koncerten mintegy száz kórustag és negyven zenekari tag lépett fel gyönyörű, székely népviseletben - , népdalokat, népdalfeldolgozásokat, egyházi énekeket, majd magyar karácsonyi dalokat adott elő a zenekaralapító karnagy értő vezényletével.

A gyönyörű népviseletben éneklő kórust az alapító, Haáz Sándor tanár úr vezényelte szombaton este a Prohászka templomban
Fotó: Koppán Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!