Kultúra

2017.07.06. 16:12

V8 - amitől megdobban a férfiak szíve. Vasárnapig tart a rock and roll

Csillogás, motorzúgás, rock and roll, pin up lányok a rock and roll és amerikai autós találkozón. Mi kell még? Ja, a Velencei-tó!

S. Töttő Rita

Kilencedik éve jár Horváth Tamás és családja Celldömölkről az agárdi amerikai autós találkozóra, amelynek négynapos rock and roll hadművelete csütörtökön kezdődött a Park kempingben. Nem volt nehéz kiszúrni vonzódásukat az amerikai életérzéshez: amerikai zászlók mindenhol, hatalmas autó mellettük, stílusos Camaro előttük. A Velencei-tó nyugalma rájuk is hatott: épp sziesztázva várták az esti koncertet.

– Ez egy 1993-as Chevrolet Van, az pedig egy 1978-as Chevrolet Camaro – mutat egyikre, másikra a családfő, akit felesége, Anita, fia, Konrád, valamint az ő barátnője, Bérdi Csenge kísért el a találkozóra. – Gyenge pontunk az amerikai autó, szeretjük és javítjuk is – árulja el Tamás, ahogy azt is: ezek a járgányok természetesen V8-as motorral mennek, ami ugye megdobogtatja a férfiak (és a nők?) szívét. A Van egy 6.2-es V8-as dízel, aminek 2,6 tonna önsúlya van, a Camaro pedig egy 5.7-es V8-as benzines, 1800 kilós szépség. Ezutóbbi trélerrel érkezett. A család büszkén megmutatja a Van belsejét, ahol aludni is lehet: négy fotel fér el benne, egy gombnyomásra pedig ággyá alakítható a kanapé. Amelyen még az ágynemű is amerikai zászlós. Az első ülés pedig hátrafordítható. Konrád most kapott jogosítványt és ezzel együt a Camarot is. De nem ajándékba, hangsúlyozza az apa: három éven át dolgozott érte minden nyáron, a pénzt pedig nem szórakozásra költötte, hanem erre a csodajárgányra. Megérdemelte!

Huszár Norberték Budapestről érkeztek. Az asztalos ként dolgozó fiatalember mi mással jött volna a találkozóra, mint egy 1978-as 5.7-es benzines Chevrolet El Caminoval, ami ugye egy pickup. Erre alkotta a mester 450 munkaórával, vörösfenyőből az úgynevezett „felépítményényt”, ami most fekvőhelyként szolgál, hétköznapokon pedig a bútorok „cuccolására”. Apró részletek árulkodnak a stílusról: Chevrolet alakú ablak, Route 66 tábla, mexikói festés a lehajtón, koponya formájú autózár az ajtón... A társaság a bemutató után tovább „találkozózik”, megérkezik ismerősük, Bögös László Egerből. Felcsapják a szalmakalapot és jöhet a rock and roll!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!