Kultúra

2017.07.26. 19:05

Változott a nemzetközi néptáncfesztivál fellépőinek névsora

SZÉKESFEHÉRVÁR Két csoport időközben jelezte, hogy nem tud részt venni a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon.

Szabó Zoltán

Augusztus 13-a és 17-e között rendezik a töretlen népszerűségnek örvendő fesztivált. Az eredetileg meghirdetett és lapunkban is közölt fellépők névsora azóta változott. Algériából az Association Culturelle Fen Bladi csoportot, a Burját Köztársaságból a Baikal Waves tagjait várták.

Mallorcáról, Spanyolországból az Escola De Musica I Dances De Mallorca együttest várják

A két együttes időközben jelezte, hogy anyagi nehézségek miatt nem tudnak jönni a találkozóra. Helyettük, más magyarországi fesztiválokról érkezve - egy-egy félórás fellépés erejéig - a Királyi Napok közönsége láthatja a brazil Conjunto Folclórico Arte Native, a portugál, madeirai Grupo Folclórico da Casa do Povo da Camacha együtteseket, illetve a szenegáliai Ballet Camara néhány tagját. Ami eddig nem változott: Bosznia-Hercegovinából a Sveti Sava együttes táncosai, Finnországból a Siepakat csoport tagjai jönnek. Grúziából a Folk Dance Ensemble Mangi; Mallorcáról, Spanyolországból az Escola De Musica I Dances De Mallorca; Nepálból a Falebase Rodhi; Szibériából, Oroszországból a Siberian Patterns, Törökországból az Atafolk csoport vendégeskedik és lép fel Fehérváron. Egy alkalommal, augusztus 14-én a kínai Henan Dance Association is bemutatkozik. Természetesen az Alba Regia Táncegyüttes és az alapfokú művészeti iskola csoportjai is többször színpadra lépnek.

Grúziából is várnak táncosokat a fesztiválra Fotó: táncház

A kísérőprogramok további fellépői: az EtnoRom zenekar, a Fitos Dezső Társulat, a TáncolKODÓ Táncegyüttes, az Ikarus Senior Táncegyüttes. A meghívott csoportok a Zichy színpadon mutatják be tánckultúrájukat, és naponta lesznek folkestek, gasztronómiai bemutatókkal a Malom utcai Táncházban. Augusztus 20-án, az állami ünnepen sem maradnak tánc nélkül a fehérváriak. Közös gálaműsort ad az Alba Regia Táncegyüttes és a 2014. évi Fölszállott a páva döntőse, a székelyföldi Bekecs Táncegyüttes.

(A naprakész információk a www.királyinapok.hu oldalon olvashatók.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!