Kultúra

2017.02.19. 13:45

Varázsbor, Azuráktól - A bormustra hangulatát emelték a szerző költeményei

Enying - A bor szívet, lelket melenget, örömet szerez, boldogságot lop az ember életébe. A bor és az irodalom találkozásából csak üdvösség teremhet - vallja Azurák Mihály. "Poharamba csordul bíbor messzesége..."

V. Varga József

Az Enyingi Borkedvelők Rendje bormustráján Bor és művészet címmel Azurák Mihály borirodalmár és borversíró tolmácsolta gondolatait a nemes nedűről versben és prózában, majd Boros mindenség című verseskötetét dedikálta.

"Valami varázsbor kellene már, / Hosszú lecsengést ígérő pohár, / Mitől a szív és lélek nevetős lesz, / Borszínre festi kedved az eget. / Mitől édes-bús, vad zenére vált / A bátran csengő, csillogó pohár" - írja a szerző Varázsbor című versében.

Azurák Mihály dedikálta is Boros mindenség című kötetét
Fotó: V. Varga József

A bor az emberiség kultúrtörténetének legrégebbi és legnemesebb itala, amely évezredek óta foglalkoztatja és ihleti a legkülönbözőbb művészeti ágak művelőit.

Azurák Mihály úgy mondja verseit, úgy közli gondolatait, hogy hallgatósága kezében koccintásra emelkednek a láthatatlan borospoharak. Bordalai mindennapi szépségeket, életbölcsességeket közvetítenek.

Neki elhihetjük: a bor - ünnep. Beszélni róla és fogyasztani. Eggyé válni a szavak zenéjével és az ízek harmóniájával. "Alázattal, csókos cseppekben..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!