Kultúra

2017.02.28. 10:43

Vándorkiállításon a fehérvári repüléstörténet

Székesfehérvár – A székesfehérvári repülés 100 éves történetét bemutató vándorkiállítás nyílt meg kedden a Vasvári Pál Általános Iskolában.

Bokros Judit

A Vasvári iskola folyosóján látható a 16 tablóból álló kiállítás (Fotó: Koppán Viktor)

Tizenhat tablóból álló kiállítás – amely a Városi Levéltár és Kutatóintézetnek, valamint a társszervező Albatrosz Repülő Egyesületnek köszönhető - mutatja be Székesfehérvár repüléstörténetét, amelynek tavaly ünnepelték a 100. évfordulóját. A tárlat először novemberben volt látható a Városházán, most pedig vándorkiállításként eljut a helyi oktatási intézményekbe is. Az első állomás a Vasvári Pál Általános Iskola volt, ahol ünnepélyes keretek között nyílt meg a kiállítás. Az aulában fölsorakozott gyerekeket és az illusztris vendégeket Laczkó Gábor igazgató köszöntötte, majd Török Szabolcs, a KLIK Székesfehérvári Tankerületének igazgatója mondott beszédet és olvasott föl egy kedves mesét, végül Viza Attila önkormányzati képviselő ajánlotta a tárlatot a nézők figyelmébe. Az anyaghoz repüléstörténeti verseny is kapcsolódik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!